Sunday, November 16, 2014

Ninite - Instalirajte ili apdejtujte više programa istovremeno!

Šta je Ninite?  Riječ je o besplatnom  alatu, za Windows, kojim vam omogučava da skinete više programa za vaš pc istovremeno. Ninite je jedno od rijetkih mjesta koje vam neće pokušati podvaliti razne suvišne toolbare (čak i nekada pouzdani SourceForge nudi addware) i nepoželjni junkware.

Ninite je izrazito jednostavan za korištenje i ne zahtijeva nikakvo posebno predznanje. Sve što je potrebno da uradite je da izaberete aplikacije koje su vam potrebne i da kliknete na Get Installer tipku, nakon čega će početi download aplikacija koje ste izabrali. 

Još jedna velika prednost koju Ninite pruža jest da ne prekida korisnika tokom rada sa zahtjevima za restartovanje windowsa, što je čest slučaj sa mnogim instalerima. Ninite takođe automatski detektuje da li je vaš sistem 32-bit ili 64-bit i shodno tome automatski skida verziju programa kompatabilnu sa vašim operativnim sistemom. Pored svega nabrojanog Ninite nudi  i mogučnost apdejtovanja programa za vas. Svakako probajte Ninite, uštedićete na vremenu i izbjeći crapware/junkware neželjeni software, koji često predstavlja sigurnosni rizik.

Ninite možete nači na ovom linku: https://ninite.com

Do narednog čitanja, srdačan pozdrav!

Mirza Šišić


No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger